fbpx
ozguvenini-arttirman-için-10-olumlama

Özgüvenini Arttırmak için 10 Affirmation (Olumlama)

İçindekiler

Bu haftada ki özel bölümde Afirmasyonların yani olumlamaların gücü hakkında konuşacağız. Bugün sana 10 adet kendine olan güvenini artırman ve kendini sevmeye başlamak için Afirmasyon hazırladım. Hazırladığım bu Afirmatiyonlara geçmeden önce sana bunun ne olduğunu ve kendi kişisel gelişimimiz için çok önemli olduğunu anlatmak istiyorum.

Afirmasyon (Olumlama) nedir?

Afirmasyonlar yani olumlaralar, günlük yaşamımızda sık sık duyduğumuz veya kendi kendimize söylediğimiz olumlu ifadeler yani beyanlardır. Örneğin: “Kendimi olduğum gibi seviyorum ve ben çok değerliyim” diye sesli bir şekilde beyan edelim veya sadece içimizden geçirelim. Olumlamalar, zihnimizdeki pozitif düşüncelerin ve duyguların güçlenmesine yardımcı olur. Ancak olumlamalar sadece pozitif ifadeler değildir. Onlar aynı zamanda, içsel inançlarımızı, düşünce kalıplarımızı ve genel yaşam deneyimlerimizi etkileyen güçlü araçlardır.

Kendi kendine kullandığın dil, içsel düşüncelerini belirleyen ve davranışlarını yönlendiren güçlü bir araçtır. Kendi kendine konuşma, zihinsel dünyanın bir aynasıdır ve bu konuşmalar, beynin çalışma biçimini etkiler. Bu ifadeler, içsel inançları güçlendirir ve hareketlerimizi şekillendirir, bu da hayatımızı büyük ölçüde etkiler.”

“Afirmasyonlar, beyin üzerinde bir tür programlama etkisi yapar. Bu etki, çocukluktan itibaren bilinçaltımıza yerleştirdiğimiz olumlamalardan kaynaklanır. ” Maalesef, birçok ebeveyn çocuklarını “korumak” amacıyla kullandıkları olumsuz olumlamalarla, hem çocuklarının günlük yaşamlarını hem de geleceklerini etkiliyorlar. Örneğin, bir ebeveyn, çocuğunun matematik dersinde başarısız olduğunda “Sen zaten matematikte kötüsün, başarılı olamazsın” gibi bir ifade kullanabilir. Bu tür olumsuz ifadeler, çocuğun özgüvenini zayıflatır ve başarıya olan inancını sınırlar. Sonuç olarak, çocuk, kendini yetersiz hissedebilir ve birçok alanlardan kaçınabilir, bu da gelecekteki başarılarını etkileyebilir.”

Bu arada tüm anne ve babalara buradan şunu da söylemek istiyorum, lütfen çocuklarınıza karşı kullandığınız dile çok dikkat edin. Çünkü çocuklarınıza yönelttiğiniz olumlu veya olumsuz ifadeler, onların kendilerini görmeleri ve hayata bakış açılarını derinden etkiler. Onlara karşı sevgi dolu ve destekleyici bir dil kullanmak, onların özgüvenlerini ve mutluluklarını önemli ölçüde etkiler.

Zihnimize kendimiz hakkında yerleştirdiğimiz olumsuz ifadeler, günlük hayatımızı da etkiler. Örneğin, hayatımızda ilk defa bir şey yaparken karşılaştığımız zorluklarla başa çıkmak için kendimize yönelik olumsuz ifadeler kullanabiliriz. Örneğin, salçalı makarna yapmak gibi basit bir deneyimde, tat beklentimizin altında kalan sonucu gördüğümüzde, kendimize şöyle diyebiliriz: ‘Ah, sen zaten beceriksizsin ve bunu bile yapamayacağını çok belliydi.
Ancak, bunun yerine olumlu bir ifade kullanarak, bu deneyimi olumlu bir şekilde ele alabiliriz. Örneğin, ‘Evet, bu ilk deneyimim ve çok iyi değil, ama her gün biraz daha öğrenerek elimden gelenin en iyisini yapacağım.’ Bu şekilde, olumlu bir tutum benimseyerek kendimize destek oluruz ve hatalardan öğrenir, kendimizi geliştiririz.”
“İyi haber şu ki, zihnimize yerleştirdiğimiz olumsuz olumlamaları değiştirebiliriz. Bu olumsuz düşünce kalıplarını yerine, kendi potansiyelimizi açığa çıkarmak için olumlu afirmasyonlar yerleştirebiliriz. Yani, beynimizi yeniden programlayabilir ve kendimize olan güvenimizi güçlendirebiliriz.

Ben genellikle pozitif afirmasyonları günlük rutinlerimde entegre etmeyi tercih ediyorum. Sabahları banyoda hazırlanırken telefondan açıp dinliyorum veya arabada işe giderken, bazen yürüyüş yaparken veya akşamları yatağa yatmadan önce dinleyerek kendimi güçlendiriyorum. Hangi zaman diliminde afirmasyonları dinleyeceğime karar verirken, o anki ihtiyaçlarım ve hislerim doğrultusunda hareket ediyorum. Sende İhtiyaç duyduğun her an, pozitif afirmasyonları dinleyerek özgüvenini ve kendine olan sevgini artırabilirsin. Bunu yaptıkça zihnine bilinçsizce yerleştirdiğin tüm olumuz olumlamalardan kurtulabilirsin.

Şimdi, 10 adet olumlu afirmasyonu üç defa tekrarlayacağız. Bu afirmasyonlar güçlü ve pozitif düşüncelerimizi günlük hayatımıza yerleştirecek ve bizi güçlendirecek. Afirmasyonları sende benimle sesli söyleyebilirsin veya içinden geçirebilirsin. Önemli olan söylediğin her kelimenin gücünü her hücrende hisset.

Hazır mısınız? Şimdi derin bir nefes al ve nefesini bırak...

  1. Ben eşsiz değerli ve sevgi dolu bir varlığım.
  2. Hayat benim lehime işliyor ve ben buna güveniyorum.
  3. Kendimi sevgiyle dolduruyor ve bu sevgiyi çevreme yayıyorum.
  4. Şükrediyorum. Hayatımın her alanı bolluk ve bereketle doludur.
  5. Kendimi olduğum gibi kabul ediyor, hatalarımla barış içinde yaşıyorum.
  6. Her gün benim için yeni bir başlangıçtır ve benim potansiyelim sınırsızdır.
  7. Kendime olan güvenim her geçen gün daha da güçlenir ve ben hayallerime doğru emin adımlarla ilerlerim.
  8. Kendi iç sesimi dinliyor ve kendi gerçeğimle uyum içindeyim.
  9. Geleceğe dair kaygılarımı bırakırım ve şu anın tadını çıkarırım, çünkü şimdi benim en büyük hazinemdir.
  10. İç sesim hep pozitif ve destekleyicidir. Kendime karşı nazik ve sevgi dolu davranırım.  

Nasılsın?

Bedeninde bir değişiklik hissetmeye başladın mı? Söylediğin pozitif Afirmasyonlar bedeninde nasıl bir etki yarattığını fark edebiliyor musun? İçinde kendine karşı bir sevgi patlaması ve bir pozitif enerji hissediyor musun?

Düzenli olarak pozitif Afirmasyonları dinlediğinde ve tekrar etiğinde kendine olan bakış açını ve kendinle konuştuğun dilin değiştiğini fark edeceksin.
İhtiyacın olduğu her zaman sadece Afirmasyonların başladığı yerden açıp onları dinleyebilirsin.
Bu özel bölümümüzün de sonuna geldik. Umarım bu Afirmasyonlar ruhuna kalbine dokunmuştur.
Beni social media hesabımdan ve web sitem cigdemaras.com dan takip edebilirsin. Bu videoyu beğendiysen ve mutlaka dinlemesi gerek dediğin biri varsa paylaşmayı unutma. Ne kadar çok paylaşırsak o kadar çok insan kendini sevmeye başlayabilir ve yaşadığımız yeri böylece sevgi ile doldurabiliriz.

Haftaya yeni bir bölümde görüşmek üzere.
Sevgi ile kal, hoşça kal.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir